Onze provincie telt het meeste gevallen van flitspaalvandalisme

Redactie KW

In de eerste helft van 2014 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) negen opzettelijke beschadigingen geregistreerd van flitspalen. Drie daarvan gebeurden in onze provincie.


Negen beschadigingen is op jaarbasis hoe dan ook veel minder dan in het volledige jaar 2013, toen 42 feiten werden geregistreerd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van parlementslid Paul Van Miert (N-VA).

De meeste opzettelijke beschadigingen deden zich in de eerste helft van dit jaar voor in West-Vlaanderen (3), gevolgd door Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen (elk 2) en Antwerpen en Limburg (elk 1). Met inbegrip van 2013 werden de meeste feiten geregistreerd in West-Vlaanderen (15), gevolgd door Oost-Vlaanderen (13), Antwerpen (10), Limburg (7) en Vlaams-Brabant (6).

De totale kostprijs van de herstellingen in deze periode bedroeg 186.749 euro. In één geval diende een onbemande camera vervangen te worden. In alle andere gevallen beperkte de schade zich tot de buiteninstallatie. “Het Agentschap voor Wegen en Verkeer herstelt alle averijen zo snel als mogelijk om daders van vandalisme zo veel mogelijk te ontmoedigen en om de continuïteit van de werking van de politie niet in het gedrang te brengen”, aldus minister Weyts.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier