Onthutsende resultaten na weekendcontroles

Redactie KW

De voorbije nachten voerden de fenomeenploegen van de politiezone Vlas opnieuw gerichte alcohol-, drugs- en snelheidscontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. En de resultaten daarvan zijn niet bijster positief.

Van de 127 bestuurders die gecontroleerd werden op alcohol- en drugs blies maar liefst 14% positief. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs drie uur lang inleveren, twaalf anderen waren zes uur hun rijbewijs kwijt. Vier bestuurders hadden een dermate hoge intoxicatie dat ze hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen kwijtraakten. Eén daarvan wilde in eerste instantie ontkomen aan de controle, maar hij werd vlug gevat. De man testte ook positief op druggebruik.

Eén opmerkelijke bestuurder werd na de controle overgebracht naar de spoedafdeling. De man had tijdens zijn wachttijd voor de test antivries gedronken. De persoon werd opgenomen in het ziekenhuis maar was niet in levensgevaar.

Naast het afnemen van de alcoholtest deden de politiemensen ook een grondige controle van alle voertuigen en de boorddocumenten. Hierbij werden inbreuken vastgesteld inzake de verzekering, inschrijving, keuring en technische eisen van het voertuig. Enkele bestuurders droegen ook hun gordel niet.

De 2 drughonden van de PZ Vlas werden ingezet om bepaalde verdachte voertuigen te doorzoeken. Er werden geen drugs aangetroffen.

Eén op vier geflitst

In de nacht van zaterdag op zondag werden ook op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. In totaal passeerden 169 voertuigen voorbij zo’n controle. Daarvan reden er 43 te snel, wat overeenkomt met 25%.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier