Onteigeningen nieuw fietspad bijna afgerond

© GF
Redactie KW

Er komt blijkbaar schot in de onteigeningsprocedures die de aanleg van nieuwe fietspaden langs de N35 tussen Veurne en De Panne moet mogelijk maken.

Deze fietspaden komen gescheiden van de rijweg te liggen. Men hoopt de werken eind 2016 te kunnen starten. Op de begroting van de Vlaamse regering is 94.000 euro voorzien om de onteigeningen te bekostigen die noodzakelijk zijn voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs de N35 die Veurne met De Panne verbindt. De fietspaden worden apart van de rijweg aangelegd.

“Er zijn over het hele traject 28 onteigeningsdossiers die moeten worden afgerond”, legde de Pannese schepen van Openbare Werken Johan Blieck uit. “In Koksijde zijn die inmiddels afgewerkt en in Veurne is men daar volop mee bezig. In De Panne zullen twee dossiers voor de aankoopcommissie komen waarna overgegaan wordt tot gedwongen onteigening.”

Enkelzijdige fietspaden

“Het project loopt van De Panne, aan de hoek van de Koksijdeweg en de Veurnestraat tot in Veurne, aan het kruispunt van de Polderweg en de Pannestraat”, aldus schepen Blieck. “Er komt een enkelzijdig fietspad aan beide zijden van het traject. Ter hoogte van het bedrijventerrein in Veurne moeten de fietsers die richting De Panne rijden, gebruik maken van de ventweg tussen de spoorweg en de Koksijdestraat.”

De nieuwe fietspaden komen er uit veiligheidsoverwegingen. “Het is evident dat het veiliger fietsen is op een fietspad dat apart van de rijweg ligt, terwijl de fietsers in de huidige situatie onmiddellijk naast de rijweg moeten rijden”, klinkt het.

Omtrent de te volgen timing is nog geen volstrekte zekerheid. “Die kan nog niet precies vastgelegd worden”, besluit de schepen. “Het is de bedoeling dat de onteigeningsprocedure tegen het einde van dit jaar of begin 2016 afgerond is. We hopen dan op het einde van 2016 met de eigenlijke werken van start te kunnen gaan. De precieze termijn van de werken moet binnenkort nog vastgelegd worden.”

De kostprijs voor dit project werd enkele jaren geleden vastgelegd op ruim 6 miljoen euro, inclusief btw maar de onteigeningen niet inbegrepen.

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier