Onderhoudswerken op de N9 Oostendse Steenweg in Brugge en Zuienkerke

23/09/16 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:26

Vanaf 10 oktober starten onderhoudswerken op de N9 Oostendse Steenweg in Brugge en Zuienkerke. De werken zullen twee weken in beslag nemen.

Onderhoudswerken op de N9 Oostendse Steenweg in Brugge en Zuienkerke

Vanaf 10 oktober start de verdere fase van de werken op de N9 Oostendse Steenweg, nadat de werken al tweemaal werden uitgesteld: een eerste maal in juni omwille van de verkeersdrukte door de werken aan de Boeveriepoort en een tweede maal in augustus omwille van het oogstseizoen en de daaraan gekoppelde massale transporten naar de opslagruimtes langs de N9.

Het gaat om onderhouds- en herstellingswerken op de N9 Oostendse Steenweg tussen de kluifrotonde (onder de N31 Expresweg) en de rotonde 'Strooien Haan' aan de N307 Brugsesteenweg in Meetkerke bij Zuienkerke. Agentschap Wegen en Verkeer heeft samen met de aannemer een extra inspanning gedaan om de verkeershinder zo beperkt mogelijk in tijd te houden. De werken zullen nu niet in drie maar in slechts twee weken worden uitgevoerd. De toplaag van de N9 wordt afgefreesd en heraangelegd in asfalt.

Tijdens de werken wordt er op de N9 éénrichtingverkeer ingevoerd vanaf Meetkerke naar Brugge. Fietsers blijven op het dubbelrichtingsfietspad hun normale verkeersverloop behouden. Het verkeer van Brugge met bestemming Oostende/Bredene/De Haan volgt de omleiding via de N31 Expresweg en de E40 richting Oostende. Het verkeer met bestemming Meetkerke en/of Zuienkerke kan via de N31 en de N371 Blankenbergse Steenweg zijn bestemming bereiken.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!