Omwonenden mogen hun mening geven over N8 tussen Ieper en Veurne

Redactie KW

De inwoners zullen via een online bevraging hun mening kunnen geven rond het aanslepende dossier en de aanpak van de weg.

Agentschap Wegen en Verkeer zal de bewoners vanaf maandag op de hoogte brengen via een brief.

Het dossier van de N8 sleept al jaren, zelfs decennia, aan. Toen de Raad van State het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de ‘wegverbinding Ieper-Veurne’ deels vernietigde in 2015, leek het erop dat er van voor af aan zou moeten herbegonnen worden, maar uiteindelijk werd een doorstart genomen door een actualisering van het milieueffectenrapport en een participatief traject.

Er zijn al gesprekken geweest met de gemeentebesturen van Ieper, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem en Veurne. Maar ook met betrokken belangengroepen, middenveldorganisaties, politieke partijen en het bewonersplatform ‘Geen streep door de Westhoek’. Nu komt daar een online bevraging over de verkeersleefbaarheid in hun dorpen.

Via een onlinebevraging krijgen alle meerderjarige inwoners van de verschillende betrokken deelgemeenten tot vrijdag 15 september 2017 de kans om hun mening over de verkeersleefbaarheid in hun eigen dorp te laten horen. Eerstdaags krijgen ze hiervoor een persoonlijk brief in de bus met wat extra uitleg. De resultaten van deze onlinebevraging zijn een belangrijk element in de verdere dialoog over de toekomst.

Inmiddels zijn er enkele verbeteringswerken gebeurd, recent nog in Hoogstade. Er loopt ook nog detailstudie voor de werken op grondgebied Veurne. De N8 is een belangrijke as tussen de A19 in Ieper en de E40 in Veurne. Ook heel wat kusttoeristen maken gebruik van die gewestweg om naar De Panne of Koksijde te gaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier