Omstreden spoorwissels om van Adinkerke naar Duinkerke te sporen zijn ontmanteld

Redactie KW

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden drie omstreden wissels, die het mogelijk maken om vanuit Adinkerke richting Duinkerke te sporen, door werklieden van Infrabel succesvol ontmanteld. Voorlopig is er op het veld weinig meer te zien dan seinpalen waar geen (rood) licht meer hangt en wissels die vastgemaakt zijn, zodat ze niet meer kunnen bewegen.

Het onweer heeft niet voor vertragingen gezorgd. Toch was het nipt om op tijd de eerste trein van 6.55 uur te laten rijden. Om deze werken uit te voeren werd de elektriciteit naar de wissels en de seinen volledig onderbroken. Pas om 6.45 uur werd het licht op ‘groen’ gezet om trein 3606 veilig uit de spoorbundel naar het perron te laten rijden.

Voor de reiziger verandert er niets, de uitgevoerde werken hebben geen invloed op het treinverkeer van Adinkerke naar Lichtervelde, Gent en Brussel. De Werkgroep ‘Trekhaak73’ heeft woord gehouden en heeft discreet een tijdje de werken gevolgd, maar heeft de werken niet belemmerd. ‘Trekhaak73’ werkt nu verder achter de schermen. Hun strategie om het spoor Adinkerke-Duinkerke weer te openen willen ze nog niet bekend maken.

(jp)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier