OCMW-voorzitter Koekelare verwijt De Lijn een gebrek aan wil

© Foto RW
Redactie KW

Naar aanleiding van het opstellen van een nieuw meerjarenplan voor het OCMW in Koekelare werd een uitgebreide externe omgevingsanalyse uitgevoerd.

Uit de resultaten van deze analyse bleek dat de Koekelaarse bevolking best tevreden was omtrent het aanbod en de bereikbaarheid van openbare dienstverlening. Toch kwam als een van de pijnpunten opnieuw een oud zeer naar boven: het beperkte aanbod van frequente en directe busverbinding naar de dichtbijgelegen centrumsteden Oostende en Brugge.

“De voorbije jaren zijn door de burgemeester en de gemeente verschillende pogingen ondernomen om deze problemen aan te kaarten en bij afbouw zoveel mogelijk lijnen in onze gemeente te behouden. Als OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken besloot ik een aantal maanden geleden om toch nog eens in de pen te kruipen en het probleem bij de provinciaal directeur van De Lijn aan te kaarten”, zegt Stijn Ramboer.

“In alle opzichten ben ik de mening toegedaan dat dit schrijven van de provinciale directie van De Lijn allesbehalve bevredigend is. Men is blijkbaar niet bereid om onze grieven eens te komen beluisteren. Ten tweede vind ik de gebruikte argumentatie nogal vaag, algemeen en erg beknopt. Ik kan niet anders dan besluiten dat er geen enkele wil aanwezig is bij de directie van De Lijn om het gebrek aan basismobiliteit in landelijke gemeenten aan te pakken,” besluit voorzitter Ramboer.

(RW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier