Ochtendtrein vanuit De Panne richting binnenland stilgelegd na brand in rijtuig

28/11/16 om 08:20 - Bijgewerkt om 13:04

Op de spoorlijn 50 tussen Kwatrecht en Melle is maandagochtend rond 6.25 uur brand ontstaan in het laatste rijtuig van de trein van De Panne naar Landen. Dat zegt Dimitri Temmerman van de NBMS.

Ochtendtrein vanuit De Panne richting binnenland stilgelegd na brand in rijtuig

© BELGA

"Aan boord van de trein was een twintigtal reizigers, maar niemand van hen zat in het laatste rijtuig. Er vielen dus geen gewonden. De reizigers werden geëvacueerd en met een bus weggebracht", zegt hij. "De oorzaak van de brand is nog niet bekend."

Op lijn 50 werd tussen Schellebelle en Gent een busdienst ingelegd, terwijl ook treinen tussen Gent en Brussel werden omgeleid via de 'snelle verbinding' (spoorlijn 50A).

Rond 8.30 uur kon al een een van de twee sporen worden vrijgegeven. Een half uur later kon het verkeer ook worden hernomen op het andere spoor. Volgens Temmerman is de trein zelf kunnen wegrijden. De brand bleek uiteindelijk te wijten aan de oververhitting van het systeem onder het dak dat instaat voor de verwarming. Daardoor ontstond rookontwikkeling in het laatste rijtuig van de trein. De trein is nu overgebracht naar een onderhoudswerkplaats waar de precieze oorzaak van het defect zal worden onderzocht. Daar zal ook worden bepaald of het om een specifiek defect gaat of misschien om een groter probleem op meerdere treinen. "Indien dat laatste het geval zou zijn, zullen we de gepaste maatregelen nemen."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!