Nog tot vrijdag 17 juni verkeershinder door asfalteringswerken op N36

© Frank Meurisse
Redactie KW

De N36 krijgt een nieuwe toplaag tussen de verkeerswisselaar met de E403 en de rotonde van de Leenstraat. De werken zijn gisteren gestart.

Er blijft in beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar, maar dat neemt niet weg dat het op de drukke perioden toch aanschuiven is, vooral komende van Roeselare, waar de file soms reikt tot aan de overzijde van de snelweg.

Deze werken zijn het sluitstuk van de hele vernieuwing van de N 36 tussen Oekene en Izegem, waarvan de aanleg van het nieuwe aansluitingscomplex met de E403, werken die meer dan een jaar duurden, het meest indrukwekkende onderdeel was. Er kwamen ook fietstunnels onder de snelweg en onder de N36, onder meer ter hoogte van de Minervastraat in Izegem.

Dat de herasfalteringswerken van de N36 niet dadelijk na de afwerking van de fietstunnel gebeurden, komt doordat het Agentschap Wegen en Verkeer geen asfalteringswerken toelaat tijdens de periode tussen 1 december en 1 maart. Binnen deze periode is de kwaliteit van het asfalt, gezien de lagere temperaturen, vaak ontoereikend. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier