Nog geen duidelijkheid over tijdelijke fietsersbrug langs defecte Kruispoortbrug

18/10/16 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:19

Het stadsbestuur had al verschillende gesprekken met Waterwegen en Zeekanaal en zoekt naar een oplossing.

Nog geen duidelijkheid over tijdelijke fietsersbrug langs defecte Kruispoortbrug

"We moeten technisch bekijken of een tijdelijke fietsersbrug mogelijk is", zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal.

De komst van een tijdelijke fietsersbrug lijkt een noodzaak. Door de defecte Kruispoortbrug zijn fietsers bijna verplicht een omweg te nemen van een kleine twee kilometer. Toch is het nog steeds afwachten of die er komt. Het stadsbestuur, politie en Waterwegen en Zeekanaal hadden al verschillende vergaderingen over mogelijke oplossingen. "We doen er alles aan om zo snel mogelijk een oplossing uit te werken", zegt Claudia Van Vooren, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal. "In de eerste plaats moet bekeken worden of het technisch haalbaar is een fietsersbrug te plaatsen. Er moet genoeg plaats zijn voor een dergelijke constructie." Als de beslissing valt en er effectief een fietsersbrug komt, kan deze op enkele dagen geplaatst worden.

Een andere optie die op tafel ligt is het fietsverkeer in twee richtingen over de Kruispoortbrug II te laten rijden. De komende dagen moet duidelijk worden voor welke optie wordt gekozen. De handelaars van de Langestraat voelen zich door de defecte Kruispoortbrug alvast geïsoleerd en schreven een open brief naar het stadsbestuur om een oplossing te vragen. De defecte poort wordt nog steeds onderzocht. Het zal vermoedelijk nog enkele weken duren voor bekend is of ze nog kan hersteld worden.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!