Nog dikke 3 procent méér hardrijders dan bij vorige flitsmarathon in Damme en Knokke-Heist

04/10/16 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:28

Ze leren het duidelijk niet in de politiezone Damme/Knokke-Heist: terwijl bij de flitsmarathon in april nog 'maar' 4 procent sneller reed dan toegelaten, was dat maandag al meer dan 7 procent.

Nog dikke 3 procent méér hardrijders dan bij vorige flitsmarathon in Damme en Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam gisteren deel aan de nationale flitsmarathon met extra snelheidscontroles. De flitswagen en onbemande camera's werden optimaal ingezet. In totaal reden 182 bestuurders te snel. Da's meer dan 7 procent. Er werden geen rijbewijzen ingetrokken.

De flitswagen controleerde 2.391 voertuigen op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er 149 te snel. "Onze motorrijders intercepteerden ook 23 buitenlandse hardrijders", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Ze reden te snel op een locatie waar 90 km/u is toegestaan. De bestuurders moesten onmiddellijk hun boete betalen. Ze bliezen allemaal safe." Tijdens de flitsmarathon reden ook 33 voertuigen te snel voorbij een onbemande camera.

De lokale politie nam ook in april 2016 al deel aan de flitsmarathon. De flitswagen controleerde toen 2.561 voertuigen op hun snelheid. Hiervan reden er 105 (ofwel 4 procent) te snel. 4 op de 10 hardrijders hadden toen een erg zware voet en reden meer dan 10 km per uur te snel.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!