Noen ontvlucht werken in centrum Sente met originele caravan

Het Noen-team met v.l.n.r. Kathy Timmerman, Inge Bruneel en Miet Vanhaesebrouck. (Foto nvh)
Redactie KW

De werken voor de vernieuwing van de dorpskern van Sente zijn maandag gestart. De handelaars op Senteplaats zijn moeilijker bereikbaar, maar daar hebben ze bij Noen iets op gevonden. “Wij hebben een caravan omgebouwd tot een keukentje op wielen”, klinkt het.

Wegenwerken leiden meer dan eens tot wrevel bij de handelaars die er middenin inzitten, maar bij lunchzaak Noen proberen ze de moeilijke periode om te buigen in iets positief. “We hebben onze etalage aangepast in het thema van de wegenwerken en sinds woensdag rijden we elke middag met onze omgebouwde caravan naar de industriezone”, zegt zaakvoerster Miet Vanhaesebrouck, die Noen zes jaar geleden opende. “Wie een broodje heeft besteld via de telefoon of online kan het daar afhalen. We serveren ter plaatse ook soep en pasta.”

Overleven

Volgens Miet is dit de enige manier om haar klanten uit de industriezone te blijven bedienen. “Op dit moment zijn we niet bereikbaar via Kuurne. Onze klanten van het industriepark – en dat zijn er heel wat – zouden een grote omweg moeten maken om hier te geraken. Als je maar een half uurtje pauze hebt, lukt dat niet.”

De lunchzaak op Senteplaats blijft gedurende de hele werken wél open. “We zijn nu nog goed bereikbaar vanuit Lendelede en Heule. Vanaf 11 december wordt het moeilijker, maar dat zien we dan weer wel. We hopen dat onze afhaalservice aanslaat, ook voor ons personeel. We halen alles uit de kast om de werken zo goed mogelijk te overleven. Het wordt even lastig, maar we krijgen er wel iets moois voor in de plaats.”

“Onze klanten van het industriepark zouden een grote omweg moeten doen om hier te geraken” – Miet Vanhaesebrouck, zaakvoerster Noen

De werken waarvoor de gemeenten Kuurne, Lendelede en de stad Kortrijk de handen in elkaar staan, zijn maandag gestart. De dorpskern van Sente transformeert in een groen plein met aandacht voor de zwakke weggebruikers en een veilige parking. Er wordt in verschillende fases gewerkt om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Werken in fases

Nog tot en met 10 december zijn er de nutswerken tussen het kruispunt Heulsestraat met de Sint-Katharinastraat en het kruispunt Izegemstraat met de Pieter Verhaeghestraat. Dat brengt hinder met zich mee, maar er is telkens in een omleiding voorzien. De meest ingrijpende fase vindt plaats van 11 tot 22 december, dan wordt de dorpskern volledig afgesloten. Beter nieuws is er van 23 december tot en met 7 januari. Tijdens die periode wordt er niet gewerkt en is plaatselijk verkeer wel mogelijk. Het Sint-Katharinaplein is dan ook beperkt toegankelijk. De volledige heraanleg duurt tot eind augustus 2018. Doorgaand verkeer wordt tijdens de volledige werken omgeleid via de Rijksweg (N36) en de Brugsesteenweg (N50).

(Nikita Vindevogel)

Broodjes bestellen bij Noen kan via 056 35 35 12 of via www.noen.be. Info over de werken vind je via www.sente.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier