NMBS sluit loketten in stations van Beernem en Wervik, en in gloednieuw station Koksijde

Redactie KW

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat vanaf juli geleidelijk de loketten sluiten in enkele tientallen stations. Daarbij ook die van Beernem, Wervik en het nog nieuwe station van Koksijde.

Het personeel zal elders worden ingezet, zo meldt de NMBS donderdag. Van andere loketten worden de openingstijden beperkt.

Koksijde is dus ook een van de plaatsen waar de loketten worden gesloten. Dit is opmerkelijk omdat er door de gemeente drie jaar geleden nog een nieuw gebouw met verhoogde perrons werd gebouwd op de plaats van het ‘oude’ station. Ook opmerkelijk is het tijdstip van het sluiten, want tussen juni en september heeft dit station de meeste reizigers van het jaar.

In hetzelfde gebouw is ook een cafetaria, waar regelmatig klanten over de vloer komen. De uitbaters vermoeden dat zij, naast het bedienen van hun klanten, ook veel info zullen moeten geven aan reizigers die niet vertrouwd zijn met de automaat. “Maar als het druk is in onze cafetaria zullen treinreizigers niet kunnen geholpen worden”, aldus de uitbaters.

(BELGA/JP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier