NMBS-seinpost Izegem verhuist naar Brugge

We zien stationschef Philip Laitem aan de seinpost die op 1 november op non-actief wordt geplaatst.(Foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Op een bericht aan de reizigers in het spoorwegstation van Izegem staat te lezen dat de seinpost na het einde van deze maand niet langer zal bemand worden door de huidige personeelsformatie. De vijf personeelsleden werken vanaf 1 november in de stations van Kortrijk en Ronse.

De verhuizing werd opgesplitst in twee fases. Op 1 oktober wordt de bediening en de controle van de seinen, wissels en overwegen, de aankondiging en beweging der treinen overgedragen aan de elektronisch bediende seinpost van Infrabel in Brugge. Dit betekent concreet dat de loketverrichtingen en het beheer in handen komt van de NMBS-dienst Marketing en Sales.

Op 1 november volgt dan de overplaatsing van vijf personeelsleden naar stations met een seinpost. Voor Jean-Pierre Van Hove, Bernard Lahousse, Gino Vanoverbergh en Marijn Vancoillie zal dit Kortrijk zijn, voor Geert Laverge wordt het Ronse. Stationschef Philip Laitem (59) gaat tot slot met pensioen, gezien hij binnen enkele maanden aan de voorwaarden voldoet om de maatschappij te verlaten.

Vereenvoudigd

De Izegemse reiziger zal het binnenkort zonder het vertrouwde stationspersoneel moeten doen. Na het geleidelijk verdwijnen van de goederentrafiek voor de lokale industrie en in de context van deze concentratie werd het sporencomplex in Izegem grondig vereenvoudigd. De afscheidnemende chef kijkt wat nostalgisch terug op zijn tien jaren in het station van Izegem.

“Ik had dit scenario wel zien aankomen en kon in 2005 in Izegem aan de slag. Door de voortdurende modernisering en evolutie in de spoorwegstructuur ben ik tevreden dat ik na een loopbaan van 42 gewerkte jaren met pensioen kan gaan. Op het moment van mijn aanstelling in Izegem kon mijn dochter Stephanie de NMBS-personeelsgroep vervoegen. Zij werkt nu in Brussel-Zuid als instructeur begeleiding.”

Zonder verplichtingen

“Vanaf 30 oktober ga ik kunnen genieten van een leven zonder verplichtingen. Ik zal zeker het sociaal contact met de collega’s en de vele treinreizigers missen. Wie weet zien we mekaar nog eens buiten de statie…

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier