NMBS kondigt meer rechtstreekse treinen aan tussen Kortrijk en Oostende

Redactie KW

Er zullen met de nieuwe dienstregeling vanaf 14 december meer treinen sporen tussen Kortrijk en Oostende.

Op werkdagen worden de twee West-Vlaamse steden zeven keer per dag extra verbonden met een rechtstreekse trein. Die zal het traject ook sneller afleggen, aldus de NMBS. Na de invoering van het nieuwe vervoersplan eind vorig jaar was er meteen kritiek gekomen over de veel langere reistijd.

De spoorwegmaatschappij zegt tegemoet te komen aan de vraag van veel studenten en pendelaars naar een snellere verbinding.

Overleg met tal van partijen

Alle opmerkingen en suggesties over het nieuwe vervoersplan van eind vorig jaar worden op hun haalbaarheid onderzocht, klinkt het. Zo was er ook overleg met Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal, de stad Kortrijk en vertegenwoordigers van het hoger onderwijs in West-Vlaanderen.

Die organisaties hadden begin juni nog gepleit voor een betere treinverbinding tussen Oostende, Brugge en Oostende omdat pendelaars met het nieuwe vervoerssplan er 19 minuten langer over deden tussen Brugge en Kortrijk en 22 minuten langer tussen Oostende en Kortrijk. De reistijd liep vooral op omdat er drie tussenstops bijkwamen in Zedelgem, Lichtervelde en Ingelmunster.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier