NMBS en Bombardier onderhandelen over bouw 450 rijtuigen

Redactie KW

De NMBS onderhandelt met treinconstructeur Bombardier voor de bouw van 450 rijtuigen voor nieuwe dubbeldektreinen in de Brugse vestiging.

Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws zaterdag. In de Brugse vestiging van de Canadese treinbouwer heerst economische werkloosheid bij gebrek aan orders. Slechts zeventig van de driehonderdvijftig arbeiders zijn nog aan het werk. In de kranten valt te lezen dat er een principeakkoord zou zijn met treinconstructeur Bombardier, maar spoorwegmaatschappij NMBS spreekt dat tegen. “Er is nog geen beslissing genomen”, zegt NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck.

De nieuwe bestelling van de NMBS zou volgens vakbondsman Luc Logghe “opnieuw jaren werk geven voor zo’n tweehonderd arbeiders. Dat is op lange termijn nog onvoldoende, maar we hopen dat er nog bestellingen bijkomen.”

Dubbeldekkers

Bombardier onderhandelt daarnaast samen met Alstom exclusief met de Belgische spoorwegen over een bestelling van ongeveer 1.300 dubbeldekrijtuigen, goed voor een prijskaartje van zowat drie miljard euro. De megabestelling wordt echter gespreid vanwege de besparingen bij de NMBS.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier