Nieuwkerke zet zich schrap voor grote werken in het centrum

Redactie KW

Volgende week dinsdag beginnen grootschalige wegenwerken in het centrum van Nieuwkerke en gisteravond was er daarover een infovergadering.

Op dinsdag 10 juni starten de rioleringswerken en wegeniswerken in de Steenwerckstraat van Nieuwkerke. Het is het begin van een lange periode van hinder voor alle bewoners van het grensdorp. Daarna volgen nog de Nieuwkerkestraat en de Niepkerkestraat. Er komen een gescheiden rioleringstelsel en pompstations die dan in een later stadium het afvalwater naar het toekomstig rioolwaterzuiveringsstaion zullen brengen. De werken voor de bouw van het waterzuiveringsstation starten eind 2015, wanneer de riolerings-en wegeniswerken in de drie straten achter de rug zijn.

In de Steenwerckstraat zullen de werken zeker de nodige hinder met zich meebrengen voor voetbalclub SK Nieuwkerke. Aan de terreinen van SK wordt een pompstation gebouwd en wordt een persleiding aangelegd. “Dat betekent concreet dat de toegangsweg naar ons terrein wordt opengebroken. Verder zal ook de betonnen weg tussen de kantine en ons eerste terrein opengebroken worden. We hopen dat deze werken alvast voor de aanvang van de trainingen, die voorzien zijn vanaf half juli, zullen gebeuren,” zegt secretaris Jacques Cleenewerck.

“Straatlichten blijven branden”

Er werd ondertussen een werkgroep opgericht met afgevaardigden van de verschillende straten. Voor de Nieuwkerkestraat is dat onder meer Pascal Lozie, ook zelfstandig zaakvoerder van de Spar. “Het wordt natuurlijk geen makkelijke periode. Maar we konden al bekomen dat de straatlichten tijdens de werken zullen blijven branden tussen 23 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s morgens. Zo kan iedereen veilig uit en in het huis.”

(MD – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier