Nieuwe verkaveling in Oostduinkerke krijgt ook nieuw verbindingspad

Het nieuwe verbindingspad tussen de Fezantestraat en de Oscar Jespersstraat in de Matexi-wijk is bijna afgewerkt. © MVO
Redactie KW

In de oude dorpskern van Oostduinkerke blijven ze niet bij de pakken neerzitten. De bouwprojecten rijzen als paddenstoelen uit de grond en er wordt geïnvesteerd in een masterplan voor de zone tussen de Dorpstraat en het sportpark. In de nieuwe Matexiwijk werd net een verbindingspad aangelegd van de Fezantestraat naar het woonerf in de Oscar Jespersstraat.

Het woonerf met diverse types Normandische woningen tussen de Polderstraat en de Fezantestraat trekt heel wat kijklustigen. Er staan nog altijd enkele (nog te bouwen) woningen te koop. Maar het woonerf loopt dood, niet zelden tot ergernis van fietsers en voetgangers, die de indruk hebben dat ze achteraan langs de zandwegel verder kunnen richting Fezantestraat. Wie zich te voet of per fiets probeerde een weg te banen, bleef zich dat nog enkele uren herinneren. De welig woekerende netels beten letterlijk en figuurlijk flink van zich af in de kuiten van ongewenste pottenkijkers. De verwilderde doorgang was ook niet bepaald een visitekaartje dat bij de nieuwe verkaveling past. De buurtbewoners keken dus verrast op, toen de bulldozers plots aanrukten. De werken gingen snel vooruit en intussen maken voetgangers en fietsers dankbaar gebruik van het nieuwe verbindingspad.

Infoavond

Voor het project over de verruiming van het openbaar domein van de Dorpstraat en de verbinding met het sportpark werden de eerste denkpistes gebundeld in de startnota GRUP Oostduinkerke-Dorp.

De volgende stap is een participatietraject, waarbij over dit GRUP input aan de bevolking gevraagd wordt. Op donderdag 8 februari om 19 uur vindt daarover een infoavond plaats in het Clubhuis Koksijde Golf ter Hille.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier