Nieuwe toegang voor Zusters van Maria in Ingelmunster

Schepen Rob Kindt op de huidige weg van de Zusters van Maria. © (Foto FODI)
Redactie KW

De Ingelmunsterse gemeenteraad van dinsdagavond was al na 17 minuten voorbij en er werden negen agendapunten goedgekeurd.

Tijdens deze raadszitting kon schepen Rob Kindt (De Brug) meedelen dat de kloostergemeenschap van de Zusters van Maria 2 a en 20 ca grond afstaan om mee te nemen in het nieuwe openbaar domein in de Bollewerpstraat, waar de Buitenschoolse Kinderopvang Villa Max en BLO De Zon een nieuw gebouw krijgen, inclusief een nieuw openbaar plein. De gemeente besloot de toegang van de zusters mee te integreren in dit plein, want de huidige toegang is te smal.

Op het einde van de zitting vroeg Jan Defreyne (CD&V) of er al een gesprek was geweest met OMS en hoe de toekomst van de voetbalploeg er volgend seizoen uitziet in Ingelmunster. Burgemeester Kurt Windels (De Brug) zei dat hij – samen met schepen Vanacker – een tweetal weken geleden had gesproken met Xavier Van Honsebrouck. Tijdens die babbel vernamen ze dat er voor volgend seizoen niet veel zal veranderen. “De jeugdploegen én ook de eerste ploeg zal het volledig seizoen blijven spelen in Ingelmunster. Voor het seizoen 2018-2019 wordt er dan verder gekeken hoe de samenwerking zal verlopen.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier