Nieuwe Stationsparking in Oostende met 680 plaatsen vrijdag open

Burgemeester Johan Vande Lanotte, NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir en schepen Jean Vandecasteele knippen samen het lintje door. © ML
Redactie KW

Tot 17 april mag iedereen daar gratis komen parkeren. Nadien betaal je per beurt of neem je een abonnement.

Sinds 2012 wordt het treinstation in Oostende grondig gerenoveerd en gerestaureerd. Binnen het concept is ook een ruime parkeergebouw naast de perrons voorzien. Gespreid over 3 verdiepingen kunnen daar 680 auto’s staan. Vandaar af kan de reizigers via een voetgangersbrug over sporen met een trap of lift naar het voor hem/haar bestemde perron.

Vanaf vrijdag is het gebouw, een investering van 20 miljoen euro, in gebruik en tot en met paasmaandag17 april mag iedereen er gratis parkeren. Nadien betaal je per uur als treinreiziger 0,50 euro en als niet-reiziger 1,50 euro. De dagtarief is dan respectievelijk 3 en 15 euro en voor een maand 20 en 45 euro. Er zijn nog diverse andere formules mogelijk meer info: www.b-parking.be. De nieuwe parking is 24 op 24 uur open en toegankelijk met een parkeerbiljet of -badge. De ingang is via de Konterdamkaai.

Intermodaal verkeer

Onder die parking komt het nieuwe tramstation van De Lijn. Die werken starten in 2018. Het nieuwe busstation komt ter hoogte van de Churchillkaai. In juni e.k. starten de werken voor de ondergrondse fietsenstalling goed voor 1.400 rijwielen. Tegen de zomer van 2018 moet die klaar zijn, net als de overkapping van het laatste perron nr.3. De renovatie van het beschermde stationsgebouw is afgewerkt tegen najaar 2017.

Over een paar jaar wordt het Oostendse treinstation een voorbeeld van intermodaal verkeer waar voetgangers, fietsers, bus-, tram- en treinreizigers en taxi- en autogebruikers vlot aansluiting zullen vinden op een ander transportmiddel. Het prijskaartje bedraagt 150 miljoen euro.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier