Nieuwe spoorwegbrug in Moerbrugge officieel ingehuldigd

CEO Jochen Bultinck fietste mee over de brug, samen met de Moerbrugse kinderen, de burgemeester en de schepen, waaronder Els Roelof, schepen van verkeer en mobiliteit. © PH
Redactie KW

Spoorwegbeheerder Infrabel, de gemeente Oostkamp, buurtbewoners en Moerbrugse schoolkinderen hebben de nieuwe brug in de Moerbrugsestraat officieel ingehuldigd. De stalen boogbrug vormt de verbinding tussen het gehucht Moerbrugge en het centrum van Oostkamp. De brug maakt deel uit van de aanleg van het derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

“Infrabel investeert hiermee niet alleen in het verhogen van de capaciteit van de drukste spoorlijn van het land maar ook in de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer en de veiligheid van het wegverkeer. Infrabel heeft in totaal vijf miljoen euro in de bouw van de spoorbrug geïnvesteerd”, vertelt CEO Jochen Bultinck: “Dagelijks zoeven er hier ongeveer 250 treinen voorbij. De aanleg van twee extra sporen zal de kust vlotter bereikbaar maken vanuit het binnenland. Ook het goederenvervoer van en naar Zeebrugge zal hiervan de vruchten plukken.”

Burgemeester de Keyser loofde de goede ‘brug’-verbinding die er was tussen de verschillende participanten die het project realiseerden: zowel de bevolking, Infrabel TUC-rail en ook de gemeente Oostkamp die de hinder voor de omwonenden kon beperken tot vier weken waarin de doorgang afgesloten was.

Brug van vriendschap en verbondenheid

De kinderen van VBS De Vaart hadden bij de inhuldiging gebruik gemaakt om hun ideeën rond de nieuwe brug creatief om te zetten. Zo was er het vijfde leerjaar dat tal van mooie ontwerpen in maquette had gemaakt en andere klassen die via een tekening hun eigen invulling van ‘over-bruggen’ gaven. Daar kwamen verrassende werkjes uit, waarin de nadruk op de ‘brug’ van vriendschap en verbondenheid lag.

Vele kinderen fietsten samen met de gemeentemandatarissen en de genodigden van Infrabel mee over de nieuwe brug. Op het hoogste punt bliezen ze massa’s zeepbellen de lucht in. Een leuk alternatief voor het milieuvervuilende ballonnetjes oplaten. De receptie vond plaats in de Ovalco-site die binnen enkele maanden wordt omgetoverd naar nieuwe schoolruimtes.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier