Nieuwe ondergrondse fietsenstalling op ‘t Zand in Brugge is klaar

Stefan Vankerkhoven

De afwerking van ‘t nieuwe Zand in Brugge nadert zijn voltooiing. Vanaf vandaag kunnen de ondergrondse fietsenstallingen onder ‘t Zand in gebruik worden genomen.

Alle 850 fietsstalplaatsen bevinden zich nu ondergronds in een parking die 24u/24u gratis toegankelijk is en onder cameratoezicht staat. Het is de bedoeling dat er geen fietsen meer bovengronds worden geparkeerd. Zo wordt het open karakter van het plein maximaal benadrukt.

Aan de kant van de Noordzandstraat zijn er 600 fietsparkeerplaatsen, waarvan meer dan 400 vrij toegankelijke stalplaatsen en 12 plaatsen voor bakfietsen. Er is ook een afgesloten fietsenstalling, toegankelijk met een badge, voor 164 rijwielen.

In de fietsenparking onder het Concertgebouw kunnen meer dan 200 fietsen gestald worden.

Fietsvriendelijk

Burgemeester Renaat Landuyt noemt deze ingreep een nieuwe stap om van Brugge een nog meer fietsvriendelijke stad te maken: “Brugge is veilig voor fietsers en fietsen. Om het gebruiksgemak te verhogen, kregen de trappen van beide fietsenparkings aan weerszijden een fietsgoot. De toegang tussen de Smedenstraat en de Noordzandstraat heeft twee automatische roltapijten. Zo ga je met een zwaarbeladen fiets de parking vlot in en uit.”

(SVK – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier