Nieuwe houten reling siert de Steengracht in Steenkerke

19/04/17 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:14

Deze week is men begonnen met het plaatsen van een nieuwe houten afsluiting langs de Steengracht-West en Oost in Steenkerke.

Nieuwe houten reling siert de Steengracht in Steenkerke

Een firma moest daarvoor eerst de oude versleten afsluiting, stalen palen met horizontale baren, verwijderen. Ook ettelijke meters vangrail moesten daarvoor worden gesloopt.Ook langs de steengracht-West, over de Lovaart richting N8 stonden al dergelijke houten relingen. Nu worden deze relingen doorgetrokken tot het einde van de bebouwde kom langs de Steengracht-Oost.

Einde werken in zicht

In de week van 24 april wordt de onderlaag aangelegd in de Steengracht West bij de Korte-wildebrug. Aansluitend worden de putdeksels op hun definitieve hoogte gebracht. Daarbij wordt rond elk deksel met beton gewerkt, hetgeen een uithardingstijd vergt. Tot aan de aanleg van de toplaag (normaal rond 3 mei) wordt over dit wegsegment de weg dus afgesloten. Na de aanleg van de toplaag bij de Kortewildebrug, worden de deksels in de bebouwde kom van deSteengracht West op hoogte gebracht. Hier wordt tevens de middengeleider aangelegd. Ook dit wegsegment zal dus volledig afgesloten worden vanaf ca. 4 mei tot het aanleggen van de toplaag, voorlopig voorzien rond 10 mei. In de tweede helft van mei wordt ten noorden van de dorpskern in de Steenkerkestraat plaatselijk herstel met asfalt voorzien. De timing staat nog niet precies vast. Deze ingreep zal kort enige hinder veroorzaken.

Ook dient de precieze timing nog bepaald voor de plaatselijke heraanleg van enkele stroken wegdek in de Steengracht West tussen de Lovaart en de N8.

(JT)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!