Nieuwe fase werken Doorniksewijk aangevat

03/07/17 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:33

Nog tot en met oktober 2017 werken de nutsmaatschappijen in en rond de Doorniksewijk. Tegen 21 juli moeten de werken tussen 't Kanon en de Toekomststraat klaar zijn. Vandaag, 3 juli, gaat met de aanleg van de trottoirs een nieuwe fase van start. Het eenrichtingsverkeer in de Doorniksewijk blijft nog een tijdje behouden.

Nieuwe fase werken Doorniksewijk aangevat

De Watergroep en Eandis streven er volgens stad Kortrijk naar om tegen 21 juli 2017 klaar te zijn met hun werken tussen het kruispunt 't Kanon en de Toekomststraat (onpare kant). "Tussen Boerderijstraat en de Toekomststraat moet de Watergroep nog een aantal huisaansluitingen realiseren waarvan het momenteel nog niet duidelijk is of dit haalbaar is tegen de Kortrijkse vakantieperiode", klinkt het. "Als het niet lukt, heeft de aannemer daar na de zomervakantie nog maximum 2 weken werk."

Volledig afgesloten begin augustus

Vandaag, op maandag 3 juli, start Marc Crombez bvba in opdracht van de stad met de aanleg van de trottoirs tussen 't Kanon en Boerderijstraat aan de onpare kant. Op enkele puntwerken voor de Watergroep na zal het voetpad volledig afgewerkt zijn tegen 21 juli. Hoewel het de bedoeling was om na het zomerverlof meteen verder te werken richting tunnel, vatten de nutsmaatschappijen beign augustus toch eerst de werken aan de kant Loofstraat, vanaf het tankstation tot aan de Wolvenstraat, aan.

"De aannemer en de Watergroep doen er alles aan om het tankstation bereikbaar te houden. Aangezien de nieuwe leidingen behoorlijk ver in de rijweg komen te liggen, is het echter niet mogelijk om verkeer in de zone toe te laten. Om de veiligheid van zowel de weggebruikers als de arbeiders te garanderen wordt deze werkzone dus volledig afgesloten. Op vraag van de stad worden deze werken uitgevoerd tijdens de zomervakantie." Vanaf 21 augustus tot 8 september werkt men dan vanaf de tunnel richting de Toekomststraat, vanaf 11 september tussen de Wolven- en de Loofstraat. Bedoeling is om alle nuts- en trottoirwerken in en rond de Doorniksewijk tegen de kerstvakantie van 2017 af te werken.

Eénrichtingsverkeer

De Doorniksewijk blijft richting centrum een éénrichtingsstraat voor alle autoverkeer. De eerste drie weken is de werkzone tussen 't Kanon en de Wolvenstraat dus volledig afgesloten en geldt er een plaatselijke omleiding via de Sint-Rochuslaan en de Wagenmakersstraat. De openbare parking blijft wel bereikbaar vanuit de Wagenmakersstraat. Fietsers mogen tot 21 augustus enkel in beide richtingen rijden tussen de tunnel en de Burgemeester Pyckestraat. In de rest van de Doorniksewijk geldt éénrichtingsverkeer richting centrum. Tot 21 augustus wordt het parkeren in de Doorniksewijk tussen Boerderijstraat en Tunnel nog getolereerd, daarna zal parkeren niet meer mogelijk zijn.

Stad Kortrijk vraagt in een warme oproep extra aandacht voor de geplaatste signalisatie. "Wie in Kortrijk een werf opstart, moet de veiligheid van de weggebruikers garanderen. Daarom plaatsen werfleiders altijd signalisatie voor autobestuurders, fietsers en indien nodig ook voor voetgangers. We stellen vast dat in de Doorniksewijk zeer veel fietsers door het éénrichtingsverkeer rijden en de voorziene omleiding niet volgen."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!