Nieuw Sint-Bavoplein zal klaar zijn voor hondenzwemming in Wielsbeke

Redactie KW

Woensdag vond in oc Den Aert een infovergadering plaats over de werkzaamheden in en rond het Sint-Bavoplein.

Na de opschorting van de werken door een failliete aannemer, zouden de werken tegen eind 2017 af moeten zijn. “Olivier Construct, de nieuwe aannemer, begint er op 30 januari aan. Misschien nog vroeger”, klonk het.

De failliete aannemer liet het plein achter als een stort

Schepen van openbare werken Daisy Haydon (CD&V) sprak de bewoners uit de Leiestaat en de Sint-Bavostraat en de organisatoren van de hondenzwemming toe. “Er verandert niets aan de plannen. Alles zal eruitzien als in het originele ontwerp. De Leiestraat is het eerst aan de beurt. Daar was de vorige aannemer al begonnen. Tegen Pasen moet de Leiestraat af zijn”, verklaarde Haydon. Ondertussen zal de aannemer ook de werkzaamheden op het Sint-Bavoplein ook al opstarten. De failliete aannemer liet het plein achter als een stort. Voor de hondenzwemming kuiste de gemeente het plein weer op.

Nieuw Sint-Bavoplein zal klaar zijn voor hondenzwemming in Wielsbeke

“De deadline voor het plein is de tweede zondag oktober. Dan vindt de hondenzwemming plaats. De grondwerken van de Sint-Bavostraat moeten dan ook af zijn, de bovenbouw is voor na de hondenzwemming. In de Sint-Bavostraat zal dus geen asfalt liggen tijdens de hondenzwemming. Uiteindelijk zal alles af zijn in december”, sloot Haydon af.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier