Nieuw Q8-tankstation in Knokke haalt inspiratie uit strandcabines

In samenspraak met de stad Knokke werd het tankstation gerenoveerd conform design en architectuur van de omgeving. © DM
Redactie KW

Vuurtorens en typische strandcabines vormen de inspiratie voor het vernieuwde Q8-tankstation aan de Natiënlaan in Knokke. Achter deze speciale kustarchitectuur schuilen bovendien de nieuwste duurzame energie-oplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Fadel Al Faraj, Managing Director Q8 Northwest Europe, burgemeester Leopold Lippens en Sarah Pillen, Performance & Operations Manager Q8 Northwest Europe openden officieel het vernieuwde Q8-tankstation met Shop & Go, Panos en Nespresso langs de belangrijkste invalsweg van Knokke. De site kende de laatste jaren een grondige make-over en het verouderde benzinestation kon niet achterblijven.

In samenspraak met de stad Knokke werd het tankstation gerenoveerd conform design en architectuur van de omgeving. Uiteraard greep Q8 de kans om een toekomstgericht tankstation uit te bouwen dat maximaal inzet op groene energie. Zo werden er 48 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor een geschatte jaaropbrengst van ruim 12.500 kWh en een CO²-reductie van circa 2.500 kg per jaar. Dankzij deze zonnepanelen is het tankstation voor een groot deel zelfvoorzienend op vlak van stroomgebruik.

De opgewekte energie van één zonnepaneel is namelijk goed voor 14.488 tankbeurten of 618.750 betalingen. Q8 biedt in Knokke een brede service aan de klanten. Naast een volledig vernieuwd tankstation kan je er 7 dagen op 7, van 6 uur ‘s morgens tot 22 uur, terecht in de volledig nieuwe Shop&Go.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier