Nieuw parkeerbeleid in Roeselare centrum : bovengronds duurder maar ondergronds goedkoper

24/06/14 om 21:22 - Bijgewerkt om 21:22

Bron: Kw

De nieuwe parkeersituatie in Roeselare centrum gaat in op maandag 1 september. Vooral het ondergronds parkeren wordt aangemoedigd, want de parkeergarages zijn momenteel onderbenut, en in de toekomst wil men minder auto's in het straatbeeld.

Daarom wordt het parkeren in de Wallenparking en parking De Munt straks gratis voor het eerste uur. Alvast een opsteker voor wie naar de bibliotheek komt in ARhus. Na dat eerste gratis uur kost het 1,25 euro per begonnen uur. Een stuk interessanter dus dan je auto bovengronds achterlaten, want daar wordt de prijs voor het eerste uur opgetrokken van 0,75 tot 1,30 euro voor het eerste uur, en tot 1,70 uur voor het tweede uur. Hier hoef je wel niet noodzakelijk per vol uur betalen : je stopt zoveel geld in de automaat als je wil, maar langer dan twee uur gaat niet en ben je langer weg dan voorzien, dan riskeer je een retributie. Iets wat je nooit kan overkomen in een ondergrondse parking.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!