Nieuw fietspad van N8 via Beauvoorde tot Izenberge

"Het fietspad moet zorgen voor veiliger woon-schoolverkeer", aldus schepen Pascal Sticker. ( © Foto RLV
Redactie KW

Er komt een nieuw fietspad vanaf het kruispunt van de N8 (Veurne-Ieper) langs de Gouden Hoofdstraat, de Izenbergestraat en de Beauvoordestraat tot de dorpskern van Izenberge. Vanuit Izenberge komt bovendien ook een nieuw fietspad tot aan het kruispunt met de N8 ter hoogte van de Nieuwe Herberg.

Er wordt een nieuw fietspad aangelegd langs de Gouden Hoofdstraat, de Izenbergestraat en de Beauvoordestraat. De drie straten maken de verbinding vanaf de N8 (Veurne-Ieper) via Vinkem en Wulveringem naar de dorpskern van Izenberge. “Het betreft een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad”, zegt schepen van Mobiliteit Pascal Sticker (Veurne Plus). “Langs het traject zijn momenteel geen fietspaden aanwezig. De werken kaderen binnen het ruilverkavelingsproject Sint-Rijkers.”

De totale lengte van het pad bedraagt iets meer dan 4 kilometer en bestaat op het Veurns grondgebied uit twee delen. Een eerste traject leidt van het kruispunt met de N8 tot aan de vroegere melkerij bij het binnenrijden van Vinkem en een tweede traject loopt van bij het verlaten van Wulveringem tot de dorpskern van Izenberge.

150 werkdagen

De aanvang van de werkzaamheden is voorzien voor het voorjaar van 2016. Voor de uitvoering ervan wordt op 150 werkdagen gerekend. Het stadsbestuur zal in samenspraak met de aannemer, het studiebureau en de VLM de Beauvoordenaars uitnodigen voor een informatievergadering. De totale kostprijs wordt op 2,4 miljoen euro geraamd. Het Vlaams Gewest neemt het leeuwenaandeel ervan voor haar rekening. Veurne en Alveringem participeren voor een bedrag van respectievelijk 102.000 euro en 97.000 euro.

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier