Nieuw fietspad tussen Veurne en Avekapelle ingereden

Redactie KW

Op maandag 9 februari opende de Provincie West-Vlaanderen en de stad Veurne het nieuwe fietspad tussen Veurne en Avekapelle.

Het fietspad is 4,2 km lang en loopt van de Rodestraat in Veurne naar de Reygaerdijkstraat in Avekapelle. Het volgt de spoorlijn 73 (De Panne-Brussel). Het nieuwe tracé maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, dit is het netwerk van fietsroutes voor de dagelijkse verplaatsingen.

Het fietspad is aangelegd in betonverharding en is 2,50 meter breed. Ter hoogte van de doorgang onder de brug aan de Albert I-laan regelen verkeerslichten de voorrang tussen fietsers en het plaatselijk vrachtverkeer. Ter hoogte van de Steengracht is er een fietsbrug aangelegd. Er is eveneens een veilige oversteek met middengeleider aanwezig aan de Knollestraat , die het fietsverkeer van de zuidzijde van de spoorweg naar de noordzijde leidt.

Van daaruit kan je de dorpskern van Avekapelle bereiken. Het nieuwe traject heeft een kostenplaatje van 1,03 miljoen euro (btw incl.) verdeeld over het Provinciebestuur, de Vlaamse overheid en de stad Veurne.

(Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier