Nieuw fietspad reikt van Beauvoorde tot Izenberge

De Veurnse schepen van Mobiliteit Pascal Sticker ter hoogte van het kruispunt van de N8 en de Gouden Hoofdstraat van waar een nieuw fietspad wordt aangelegd richting Beauvoorde en Izenberge. © RVL
Redactie KW

De provincieraad keurde dinsdag het bestek en de gunningswijze goed voor de aanleg van fietspaden langs de Gouden Hoofdstraat, de Izenbergestraat en de Beauvoordestraat.

Deze drie straten maken de verbinding vanaf de N8 (Veurne-Ieper) via Vinkem en Wulveringem (samen Beauvoorde) naar de dorpskern van Izenberge. “De totale afstand bedraagt iets meer dan 4 km”, aldus de Veurnse schepen van Mobiliteit Pascal Sticker. “Momenteel is er op dit traject geen fietspad. Dit aan te leggen pad moet zorgen voor meer en veiliger woon-school-, woon-werk- en woon-winkelverkeer. Het is ook een bijkomende troef op toeristisch vlak.”

Het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad zal uit twee aparte delen bestaan. Een eerste stuk leidt van de N8 tot aan het binnen rijden van Vinkem, een tweede van bij het buiten rijden van Wulveringem tot Izenberge. In de bebouwde kom van Beauvoorde is geen fietspad voorzien omdat daar al ‘zone 30’ van kracht is.”

Het fietspad wordt in asfalt aangelegd en zal een breedte hebben van 2,5 meter. Daarenboven wordt er vanuit Izenberge ook een enkelrichtingsfietspad aangelegd tot de N8 in Alveringem ter hoogte van ‘De Nieuwe Herberg’. De aanvang van de werken is voorzien voor het voorjaar van 2016. Voor de uitvoering van de werken wordt op 150 werkdagen gerekend. De kostprijs ervan wordt geraamd op 2,4 miljoen euro, waarvan de Vlaamse Gemeenschap het leeuwenaandeel voor haar rekening neemt.

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier