Nachtelijke controles in politiezone RIHO: 15 procent onder invloed, 7 procent reed te snel

Redactie KW

In Izegem, Hooglede en Roeselare werd tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag gecontroleerd. Drie rijbewijzen werden meteen ingetrokken en de politie kon terwijl ook enkele inbrekers oppakken.

De controles begonnen in Izegem, waar de politie van 23.30 uur tot 1.15 uur opgesteld stond. 48 bestuurders werden er aan een alcoholtest onderworpen, waarvan zes (12,5 procent) onder invloed waren. Bij de snelheidscontrole bleek dat 15 van de 195 gecontroleerde voertuigen, ofwel 7,69 procent, een overtreding beging.

Er was ook een bestuurder die de controle ontvluchtte, hij liet zijn voertuig enkele honderden meters verder achter. Hij werd kort daarna aangetroffen door een politiemotard in de Markstraat. De betrokkene bleek onder invloed van alcohol te zijn en had geen geldig rijbewijs. Een ander opmerkelijk feit was dat een bromfietser met passagier de controle zomaar voorbijreed. Beiden droegen geen helm, waarvoor een proces-verbaal werd opgesteld, en de bestuurder speelde ook zijn rijbewijs kwijt wegens rijden onder invloed.

Ook controles in Hooglede en Roeselare

Van 2.15 uur tot 3.30 uur vonden dan weer controles plaats in het nabijgelegen Hooglede. Hier waren 4 van de 29 gecontroleerde bestuurders (13,79 procent) onder invloed van alcohol en reden 4 van de 75 (5,33 procent) voertuigen te snel. Ten slotte verplaatste de actie zich naar Roeselare, waar de politie tussen 4.30 uur en 6.15 uur postvatte. Daar bleken 6 van de 28 gecontroleerde bestuurders (21,42 procent) onder invloed van alcohol en reden 4 van de 63 (6,34 procent) voertuigen te snel. Er werd ook één rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Inbrekers en vluchtend voertuig gevat tijdens controle

Gemiddeld waren dus 15,23 procent van de bestuurders onder invloed van alcohol en reed 6,9 procent te snel. De politie kreeg echter nog met twee opmerkelijke feiten te maken. Bij het begin van de controle in Roeselare werd er namelijk melding gemaakt van een diefstal met braak, waarbij de daders langsheen het kanaal waren weggevlucht. Een combi en twee agenten op de motor onderbraken de controle en konden de verdachten bij de lurven vatten.

Tijdens de verplaatsing naar het politiegebouw was er ook melding van een aanrijding met vlucht. Groot was de verbazing bij de agenten toen het vluchtend voertuig zich plots achter de agenten bevond en hen even bleef volgen. De bestuurder werd aan de kant gezet en was duidelijk boven zijn theewater. Zo had hij vier- à vijfmaal meer gedronken dan toegelaten.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier