Nachtelijke alcohol en drugscontroles in het Kortrijkse

19/03/17 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:45

De politiediensten van de zone VLAS waren in de nacht van zaterdag op zondag druk in de weer. Verschillende bestuurders werden aan de kant gezet en gecontroleerd op alcohol en drugs. Ook waren er preventieve drugcontroles in een vijftal Kortrijkse cafés en fuifzalen.

Nachtelijke alcohol en drugscontroles in het Kortrijkse

Politie in actie © BELGA

De alcoholcontroles bij bestuurders van een voertuig leverden zes positieve chauffeurs op die tegen de lamp liepen. In totaal werden er 112 voertuigen gecontroleerd wat overeenkomt met 5.3 % die teveel gedronken hadden. Maar daarnaast waren er nog talloze anderen die de gordel niet om hadden of van wie het keuringsbewijs niet in orde was..

In de vijf fuifzalen, waaronder Jeugdhuis Reflex, Carrement, Obee, Tranzit en Theehuis werden 685 personen gecontroleerd door een stille drugshond. Daarvan werden er 36 positief bevonden. De nodige processen verbaal werden opgesteld meestal voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis, hasj, cocaïne, speed of XTC. Op de meeste locaties verliepen de controles vlot en mocht de politie rekenen op de goede medewerking van klanten en uitbaters. Maar de politiezone Vlas stelde dat er in de nabije toekomst nieuwe drugs- en overlastcontroles op dergelijke uitgaanslocaties zullen plaats vinden.

(Red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!