Na rioleringswerken volgt dorpskernvernieuwing voor Oeselgem

Redactie KW

Volgend jaar starten de werken voor een gescheiden rioleringsstelsel in de dorpskern van Oeselgem.

Ondertussen worden nutsleidingen vernieuwd en richt de gemeente de dorpskern opnieuw in.

Om het afvalwater van 1.000 inwoners aan te sluiten op het rioleringsnet, zal Aquafin vanaf voorjaar 2016 in de Deinzestraat, vanaf het kruispunt Volderstraat-Wakkensesteenweg tot het kruispunt met de Brugstraat, een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Vervolgens wordt de riolering verder aangelegd op het Kerkplein en in de Brugstraat richting de Leie. Het afvalwater zal terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Olsene, het propere regenwater op de Oude Leiearm. De nutsbedrijven gaan vooraf hun oude leidingen vernieuwen.

Voorontwerp is klaar

De gemeente Dentergem pakt ondertussen de dorpskern aan. “Wij hebben een voorontwerp klaar”, zegt Schepen van Openbare Werken, Ivès Lambrecht (Eendracht). “Suggesties of opmerkingen van de bevolking zijn zeker welkom.” Op het huidige plan zijn fietssuggestiestroken voorzien op het stukje Deinzestraat. De fietsoversteekplaats aan het begin van de Wakkensesteenweg wordt veiliger en esthetischer. Het kerkplein, met de doorsteek via de kerk naar het Rosalie ‘t Feltplein, wordt aangelegd in roodbruine kleiklinkers.

“Het aantal parkeerplaatsen in vlakke kasseien op het kerkplein blijft gelijk”, zegt Klaas Wittebolle van het ontwerpbureau Snoeck & Partners. “Er zijn twee plaatsen voor mindervaliden.” Verkeersdrempels zijn voorzien in de Brugstraat en nabij de fietsoversteekplaats. “Op het kerkplein komt een fietsenstalling en een schuilhokje”, aldus Lambrecht.

(EVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier