Na ongeval met vluchtmisdrijf aan ‘t Kapittel in Wervik vragen organisatoren fuif maatregelen

© Marc Verhaeghe
Redactie KW

Na het ongeval met vluchtmisdrijf vrijdagavond aan Gasthof ‘t Kapittel in de Ooievaarsstraat vragen de organisatoren van de fuif ‘fin d’examens’ aan de stad en politie extra veiligheidsmaatregelen.

De fuif vindt volgende week donderdag plaats. De organisatoren doen zelf enkele voorstellen. “Slachtoffer Dieter Forrest die door een auto werd opgeschept is een goede vriend”, zegt mede-organisator Koos Leroy, bij de jeugd bekend als dj Koos. “Ik verstuurde een e-mail naar de stad en de politie met enkele voorstellen, zoals het plaatsen van een mobiele snelheidsmeter. Er geldt zone 30 in de Ooievaarsstraat. Zo’n snelheidsmeter waarschuwt de automobilisten als ze te snel rijden.”

Drempel

Zowel burgemeester Youro Casier als schepen van Verkeer en Mobiliteit Sanne Vantomme werden maandag door de organisatoren aangeschreven. “We gaan in overleg met de politie kijken wat er mogelijk is”, reageert de schepen.

Voor aanvang van de fuif is er vanaf 18 uur een barbecue in een organisatie van de studentenclub Moeder Werviksche. Vanaf 21 uur is het tot 4 uur party-time en draaien dj Moskieto, dee-JB, dj Koos en dj SNES muziek. Om 22 uur is op een groot scherm de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zuid-Korea te volgen.

(EDW-foto MV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier