N376 in Knokke-Heist even afgesloten voor alle verkeer voor bouw tijdelijke brug

Redactie KW

De Dudzelestraat (N376) in Heist wordt volledig afgesloten in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juni.


Ten gevolge van de aanleg van de A11 is tijdens de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juni 2014 de Dudzelestraat (N376) in Knokke-Heist volledig afgesloten tussen de Oostkerkestraat (N374) en de Heistlaan. De aannemer bouwt dan een tijdelijke brug over de Dudzelestraat. Om bij de bouw van de tunnel onder de Dudzelestraat en Oostkerkestraat de hinder voor het dwarsende verkeer zoveel mogelijk te beperken, zal de tijdelijke brug gebruikt worden om grond te vervoeren. Bij de bouw van de tijdelijke brug volgt het verkeer een omleiding.

Lokaal verkeer komende van de Natiënlaan (N49) dat richting de haven wil, moet omrijden via de Oostkerkestraat en de Leopoldsvaart-Noord. Lokaal verkeer komende van de Havenrandweg-Zuid (N348) volgt de omleiding langs de Alfred Ronsestraat (N350), Elizabethlaan (N34), Koningslaan (N49) en de Natiënlaan (N49). Fietsers kunnen omrijden via de Oostkerkestraat (N374) en Krakeelboomgaard. Het omleidingsplan in bijlage verduidelijkt de omleidingen die van kracht zullen zijn.

Het havenverkeer richting Antwerpen moet omrijden via de N31 en de E40 richting Gent, om zo verder te rijden via de E17 naar Antwerpen. Zwaar vervoer komende van Antwerpen wordt omgeleid van de N49 naar de E40 en via de N31 richting Zeebrugge.

Werfbrug beperkt hinder

Om de A11 aan te leggen, bouwt AWV een tunnel onder de Dudzelestraat (N376) en de Oostkerkestraat (N374). Door die graafwerken moet er een grote hoeveelheid grond vervoerd worden. Om het dwarsende verkeer op de Dudzelestraat (N376) niet nodeloos te hinderen, bouwt de aannemer een tijdelijke brug over de Dudzelestraat, tussen kilometerpunt 11.6 en 11.9. De brug zal 27 meter overspannen en 5 meter hoog zijn en zal uitsluitend gebruikt worden door het werfverkeer.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier