N374 gaat straks (gedeeltelijk) voor een jaartje dicht

De A11 gaat via tunnels onder het polderlandschap en de N376 en N374. © GF
Redactie KW

Vanaf 15 juni wordt de N374 Oostkerkestraat in Knokke-Heist deels afgesloten en dit gedurende 1 jaar.

Sinds maart 2014 is de aanleg van de A11 tussen Brugge en Westkapelle van start gegaan. Binnenkort gaat ook een nieuwe fase van start voor de aanleg van het tunnelcomplex onder de N374 Oostkerkestraat en onder de N376 Dudzelestraat in Knokke-Heist.

Tot nu toe werden de tunnels al grotendeels aangelegd buiten de bestaande wegen maar vanaf juni wordt het deel aangelegd waar de A11 onder de N374 zal gaan. Hierdoor zal de N374 plaatselijk worden afgesloten tot juni 2016.

Omleidingen

Het verkeer dat van Oostkerke naar de N49 wil, moet omrijden via een tijdelijk aangelegde weg en de N376 Dudzelestraat. Verkeer dat van de N49 naar Oostkerke rijdt, wordt ook omgeleid via deze tijdelijke weg. Bestuurders kunnen aan de tijdelijke weg echter niet meteen links afslaan naar de N374 Westkapellesteenweg, maar moeten eerst doorrijden tot aan de rotonde aan de Heistlaan waar ze kunnen omkeren. Fietsers kunnen wel links afslaan aan de Westkapellesteenweg. Voor hen wordt er een veilige oversteekplaats voorzien.

Wie vanuit Oostkerke naar de haven van Zeebrugge wil, neemt de Leopoldsvaart-Noord, die tijdelijk een éénrichtingsweg wordt en vervolgens de Havenrandweg-Zuid. Wie vanuit de haven naar Oostkerke wil, moet via de N376 Dudzelestraat, de tijdelijke weg en de N374 Westkapellesteenweg.

Deze fase zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Daarna is de tunnel onder de N376 Dudzelestraat aan de beurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier