N-VA klaagt zwart kruispunt aan op gemeenteraad Houthulst

Redactie KW

Op de gemeenteraad van dinsdagavond hekelde de N-VA-oppositie het gebrek aan actie van het gemeentebestuur betreffende het gevaarlijke kruispunt Jonkershovestraat-Groenebosdreef-Stokstraat.

De agenda van de gemeenteraad in Houthulst op dinsdagavond was heel beperkt, maar de N-VA-oppositie had nog een punt toegevoegd over het kruispunt Jonkershovestraat-Groenebosdreef-Stokstraat. Afgelopen maanden vielen er nog twee zwaargewonden bij twee ongelukken op het kruispunt, onder wie de grootmoeder van raadslid Kristof Vande Moortel (N-VA).

“Dag op dag twee jaar geleden hebben we het gevaarlijke kruispunt al eens aangekaart op de gemeenteraad”, zei raadslid Dirk Gheysen (N-VA). “Sindsdien is er nog niets veranderd. Ondertussen wordt er wel geïnvesteerd in een nieuwe sporthal. Het gemeentebestuur moet de juiste prioriteiten stellen en het menselijk leed tegengaan die het gevaarlijke kruispunt veroorzaakt. Volgens mij is de enige oplossing een asverschuiving of een rondpunt.”

Burgemeester Ann Vansteenkiste (CD&V) antwoordde dat het gemeentebestuur wel degelijk actie heeft ondernomen. “We hebben onder andere grote wegmarkeringen en een wegversmalling in de Stokstraat aangebracht, maar toch blijven sommige bestuurders gewoon rechtdoor rijden. Momenteel onderzoeken we een proefopstelling zoals aan het kruispunt met de gewestweg in Zarren. We werken dus wel degelijk aan een structurele oplossing.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier