N-VA klaagt erbarmelijke staat Kerkstraat in Houthulst aan

Redactie KW

N-VA-raadslid Nick Geers stelde het slechte wegdek en het gebrek aan parkeerplaatsen in de Kerkstraat aan de kaak op de gemeenteraad van dinsdagavond.

Gemeenteraadslid Nick Geers (N-VA) had een extra agendapunt toegevoegd over de Kerkstraat. Om de verzuchtingen van de bewoners in kaart te brengen had hij een enquête afgenomen. “Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde mensen vinden dat de straat niet schoon is. Nog meer mensen vinden dat de Kerkstraat niet goed wordt onderhouden”, stelt Nick Geers. “Op de vraag wat ze slecht vonden aan de straat antwoordden de meesten het zwerfafval/sluikstorten, de verharding van de weg en de parkeervoorziening. Sommige kleine ingrepen kunnen de leefbaarheid van de straat al verbeteren. Mijn vraag is dan ook: heeft het gemeentebestuur concrete plannen om dit probleem aan te pakken? En zo ja, welke?”

Schepen Geert Van Exem (CD&V) antwoordde dat er keuzes moeten gemaakt worden. “Wil men enkel het wegdek aanpakken, dan kan dat al volgend jaar. Wil men een volledige herinrichting, met dus ook een oplossing van het parkeerprobleem, dan spreken we van een andere budget en natuurlijk ook van een andere timing”, aldus Geert Van Exem.

“We zullen volgende maand een bewonersvergadering inplannen en op basis van wat we daar horen een beslissing nemen”, antwoordde de schepen nog nadat de N-VA-fractie aandrong op een concrete actie.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier