Motard geflitst aan 212 kilometer per uur: “Was vergeten te kijken op snelheidsmeter”

Redactie KW

De 23-jarige B.W. had maandagmiddag in de Brugse politierechtbank wel een heel flauw excuus klaar toen de politierechter vroeg naar de reden van zijn fikse snelheidsovertreding.

“Het was de eerste keer dat ik met mijn nieuwe moto reed. Ik was vergeten te kijken op de snelheidsmeter en besefte niet dat ik zo snel reed”, verdedigde de man zich.

Op 4 augustus vorig jaar werd de man uit Ichtegem geflitst op de E40 ter hoogte van Oostende. De motorrijder haalde op dat moment een snelheid van maar liefst 212 kilometer per uur.

“Een onbegrijpelijke overtreding”, moest de procureur even slikken. De Brugse politierechter had weinig oren naar de uitleg van W. en gaf hem nog een veeg uit de pan. “Je moet niet op je teller kijken om te weten dat je zo waanzinnig snel rijdt. Dat is een heel mager excuus”, klonk het. De motorrijder kreeg een geldboete opgelegd van 1.080 euro, waarvan 360 euro met uitstel, en 3 maanden rijverbod. Als B. ooit nog met de moto wil rijden, zal hij ook opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch rijexamen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier