Moorseelsesteenweg in Rumbeke wordt aangepast aan drukke verkeer naar de grote ring

De ingrepen moeten ervoor zorgen dat de omgeving een stuk veiliger wordt. (Foto SB)
Redactie KW

Begin juni starten voorbereidende nuts- en bufferwerken, om dan op 2 juli met de definitieve herinrichting te beginnen. Op een infovergadering kregen een veertigtal geïnteresseerden uitleg over de heraanleg van dit kruispunt.

“We hopen de Moorseelsesteenweg als drukke in- en uitvalsweg veiliger te maken en sluipverkeer te weren. De stad heeft voor dit project 300.000 euro uitgetrokken”, verduidelijkt schepen Griet Coppé (CD&V). “Het wegdek wordt vernieuwd. Daarnaast wordt een langere voorsorteerstrook aangelegd en komt er ook een afgescheiden fietspad aan beide zijden van de straat.” Tijdens deze werken zal uitgaand verkeer vanuit het centrum mogelijk blijven, maar zal inkomend verkeer via de alternatieve route Meensesteenweg-Bornstraat moeten rijden.”

De aanwezigen op de infovergadering in het ontmoetingscentum OCAR waren vooral bezorgd of de veiligheid voor fietsers en voetgangers aan de Sterrebosdreef gegarandeerd kon worden. “Omdat er vooral ‘s ochtends door het drukke werkverkeer al volop wordt aangeschoven aan de verkeerslichten, is het nu vaak moeilijk om er vanuit de zijstraten op te geraken. Als de voorsorteerstrook wordt uitgebreid tot aan de Sterrebosdreef, dan wordt dit volgens mij bijna onmogelijk”, merkte een bezorgde bewoner op.

Het sluipverkeer van snelheidsduivels die tijdens schooluren langs de Bornstraat de kruispunten met de Rijksweg proberen te vermijden, zorgde ook voor bezorgde reacties. De diensten bevestigden wel dat de schakeltijden van de verkeerslichten zullen worden aangepast aan de nieuwe verkeerssituatie. (KK)

Moorseelsesteenweg in Rumbeke wordt aangepast aan drukke verkeer naar de grote ring
© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier