Mogelijk verkeershinder in Bredene door cyclocross

Redactie KW

Op vrijdag 29 december vindt de cyclocross plaats in Bredene. Daarom waarschuwt de politie voor mogelijke verkeershinder in Bredene. Een overzicht.

Het evenement vindt dit jaar voor het eerst plaats in het domein Grasduinen. De politie voorziet dan ook enige verkeershinder in de omliggende straten Duinenstraat, Zandstraat, Klemskerkestraat, Kapelstraat en omgeving. Omdat de eerste koers al om 10.00 uur wordt gereden, kan de hinder al ‘s morgens beginnen en duren tot na afloop van de elitekoers in de vooravond.

De politie adviseert de weggebruikers dan ook om de omgeving zo veel mogelijk te mijden. Wie naar de cyclocross gaat, doet dat best te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Een fietsenstalling is voorzien aan de voorzijde van camping Polderzicht (Zandstraat 95).

Maatregelen

Om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn een aantal maatregelen genomen. Zo zal er eenrichtingsverkeer zijn in de Zandstraat tussen de Vloedstraat en de Klemskerkestraat (verplichte rijrichting naar rondpunt Zandstraat / Klemskerkestraat) en in de Klemskerkestraat tusen het rondpunt en de Ruiterlaan (verplichte rijrichting naar Kapelstraat). Ook zal er een parkeerverbod ingesteld zijn aan beide zijden in de Klemskerkestraat (tussen het rondpunt en de Zuid-Oostwijk) en in de Batterijstraat (tussen Zuid-Oostwijk en de Koerslaan). Voor autobussen zijn er parkeerhavens voorzien langs de Koerslaan.

Het rennerspark is op het Marktplein. De parkings ter hoogte van het MEC Staf Versluys en de parking langs de Zandstraat zijn voorbehouden voor de organisatie. Mensen die met de tram komen, stappen best af aan de tramhaltes ‘Bredene aan zee’ of ‘Renbaan’ en kunnen zo gemakkelijk te voet respectievelijk langs de ingang Duinenstraat en de ingang Klemskerkestraat het domein Grasduinen bereiken. Met de bus stap je best af aan de halte Wackerbout of Centrumplein, waar je dicht bij de ingang Duinenstraat bent.

De parkeermogelijkheden in de dichte omgeving van het domein Grasduinen zijn beperkt. De politie dringt erop aan dat men de respectvol omgaat met de buurt en omwonenden en niet eender waar zijn/haar auto achterlaat. De politie raadt aan om langs de Koninklijke Baan te parkeren en van daar te voet via Duinenstraat of Klemskerkestraat naar Grasduinen te gaan.

De politie wijst er nog op dat er zal gecontroleerd worden op verkeersinbreuken, in het bijzonder op fout geparkeerde wagens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier