Moeder haalde nummerplaten van de wagen van haar dochter, die ondanks verbod bleef rijden

© Getty Images
Redactie KW

Een 42-jarige vrouw uit Gavere kreeg dinsdag een levenslang rijverbod van de Brugse politie.

Haar Ford Fiesta werd bovendien verbeurd verklaard. De vrouw kampt met een alcoholprobleem, maar blijft met haar wagen rijden.

Corine D. werd in 2012 al twee keer veroordeeld voor rijden onder invloed. In 2016 verscheen ze voor gelijkaardige feiten ook al drie keer voor de rechter. En in oktober vorig jaar liep ze in Pittem nog maar eens tegen de lamp. Ze reed er rond met een wagen zonder nummerplaten en trok op die manier de aandacht van de politie.

Ze deden haar stoppen en bij een ademtest bleek dat ze met 1,17 promille alcohol in haar bloed achter het stuur zat. Bovendien was haar auto niet ingeschreven of gekeurd. En op de koop toe moest de vrouw op dat moment nog een rijverbod uitzweten. “Mijn moeder heeft de platen van de auto gevezen en opgestuurd”, verklaarde ze daarover. “Ze vindt dat ik een alcoholprobleem heb en ze hoopte dat ik zo niet meer zou rijden.”

De politierechter gaf haar moeder gelijk en tilde zwaar aan de nieuwe feiten. Hij veroordeelde haar tot een boete van 11.400 euro en een rijverbod van twee jaar en drie maanden. Omdat ze duidelijk met een verslaving kampt, achtte de rechter haar ook niet geschikt om te rijden. Ze kreeg een levenslang rijverbod en haar wagen werd verbeurd verklaard.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier