Ministerieel besluit voor onteigeningen ringweg Diksmuide getekend

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft het Ministerieel Besluit getekend voor de onteigeningen voor de aanleg van een ringweg rond Diksmuide.

Het gaat om de zuidwestelijke omleidingsweg met een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. De nieuwe weg zal 3 kilometer lang zijn en er komt een nieuw kruispunt op de Woumenweg.

De weg is belangrijk in het kader van de verkeersleefbaarheid en -veiligheid en om het centrum van Diksmuide te ontlasten van het zware verkeer. Om de weg te realiseren moeten een 60-tal percelen worden onteigend. De percelen zijn noodzakelijk voor de aanleg van de omleidingsweg en de vereiste natuurcompensatie.

“Om de realisatie van de ring tot stand te brengen, is een onderhandelaar van de West-Vlaamse Intercommunale in opdracht van de stad Diksmuide met de betrokken eigenaars onderhandelingen gestart”, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). “De bedoeling blijft in eerste instantie om met de 25-tal eigenaars tot een minnelijk akkoord te komen. De volgende stap in de realisatie van de ring is het uitschrijven van een bestek en de toewijzing van de werken voor het archeologisch onderzoek. Er zijn 5 plaatsen waar dieper archeologisch onderzoek noodzakelijk is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier