Minister Weyts belooft oplossing voor fietspad Wingene-Beernem

De belangengroepen FietspadNu.be en Beweging.Net Beernem in overleg met Vlaams minister Ben Weyts © RD
Redactie KW

Op vraag van FietspadNu.be en Beweging.Net Beernem werden beide belangengroepen ontvangen door Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA).

Tijdens het constructieve overleg maakten Tom Braet en Brecht Warnez (FietspadNu.be) en Ruben Strobbe en Jos Sypré (Beweging.Net Beernem) de zorgen van de bevolking in Wingene en Beernem duidelijk. “Het fietspad is cruciaal voor een veilige verbinding naar bijvoorbeeld de school, de sportterreinen, het gemeentehuis, het bos of het station”, stellen beide organisaties.

De minister uitte zijn appreciatie voor de acties die reeds werden ondernomen, zoals het verzamelen van 1.200 handtekeningen, het uitdelen van affiches en het plaatsen van borden, en erkende daarnaast de prioritaire nood aan een veilige fietsverbinding tussen Wingene en Beernem.

Minister Weyts stelde dat, naar aanleiding van het Raad van State-arrest van 1 maart 2016, er enkele administratieve problemen zijn ontstaan voor het tracé tussen Wildenburg en het aanwijs. Hij noemde de problemen expliciet kleine discussies waarbij de Vlaams Regering bij hun standpunt blijft en zal doorgaan opdat er een volledige fietsverbinding tussen beide gemeenten zal komen.

Tot slot had de minister goed nieuws voor wat betreft het traject tussen het centrum van Wingene en de kerk van Wildenburg. De administratieve en praktische afhandeling loopt vlot waardoor de werken voor dit traject in 2017 zullen kunnen aanvangen.

Zowel Beweging.Net Beernem als FietspadNu.Be zijn opgetogen met het nieuws en bedanken de minister voor de positieve dialoog. Toch blijven beide verenigingen vinger aan de pols houden en het dossier van dichtbij opvolgen totdat de eerste fietser veilig van Wingene naar Beernem kan fietsen.

(RD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier