Meulebekestraat in Pittem wordt eerstdaags vernieuwd

Redactie KW

De aanleg van een nieuwe fietspad en het vernieuwen van het wegdek van de Meulebekestraat zullen op maandag 19 september starten. Tijdens een infovergadering werden de plannen maandagavond uit de doeken gedaan.

De werken aan de Meulebekestraat, een dossier dat al ettelijke jaren lopende is, zullen nu dus definitief van start gaan. Het hele dossier zal 2,2 miljoen euro kosten en werd toegewezen aan de firma Ivan Vuylsteke uit Meulebeke. De werken omvatten de aanleg van een nieuw, van de rijweg gescheiden dubbelrichtingsfietspad, het vernieuwen van het bestaande wegdek en de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Meulebekestraat, maar ook in de zijstraten.

Aangezien het nieuwe fietspad op de plaats van de huidige grachten komt, zullen deze opnieuw aangelegd worden in de al onteigende strook naast het nieuwe fietspad. De duur van de werken is geraamd op 200 werkdagen, verdeeld over vier fasen. Het einde van de werken is voorzien tegen eind oktober 2017, uiteraard wanneer alles normaal verloopt en het weer geen roet in het eten komt gooien.

Gedurende de werken zal het doorgaande verkeer omgeleid worden via de N50 of via Tielt en zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn. Wat de communicatie met de langswonenden betreft, zullen alle vragen kunnen doorgestuurd worden naar het speciale mailadres wegenwerken@pittem.be. De vordering van de werken en de werfverslagen zullen ook op de website van de gemeente www.pittem.be kunnen gevolgd en geraadpleegd worden.

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier