Meulebeke moet wennen aan nieuw circulatieplan, dit zijn de drie grootste aanpassingen

Redactie KW

De nieuwe verkeerssituatie in Meulebeke wordt wennen. Maandagochtend waren tegen 6.30 uur voldoende politiemensen op post om de weggebruiker op cruciale punten te begeleiden.

We trokken op verkenning en hielden halt bij drie totaal nieuwe situaties.

1. De Oostrozebekestraat (gewijzigde richting): wie van Oostrozebeke komt, mag voortaan nabij het kruispunt aan Vishandel Lotte niet meer linksaf. Daar moet nu altijd gestopt worden om het verkeer uit de Barnumstraat voorrang te verlenen.

2. De Holdestraat (nu eenrichtingsverkeer) : wie de Markt verlaat via de Holdestraat moet iets verderop halt houden (nabij KBC) om de links gesitueerde Bertje Santensweg voorrang te geven.

3. De grootste wijziging situeert zich op het kruispunt van de Gentstraat met de Oostrozebekestraat (foto). Het verkeer dat uit de Bertje Santensweg komt, heeft er sowieso voorrang op zowel het verkeer uit de Oostrozebekestraat als dat uit de Gentstraat. Concreet : uit de Bertje Santensweg kan je gewoon links verder rijden. Een volle witte streep op het weggedeelte verduidelijkt dat verkeer uit de Gent- en Oostrozebekestraat verplicht halt houdt om voorrang te verlenen.

De overschakeling gebeurde in de vroege ochtendstond zonder ongevallen. Burgemeester Verwilst was alvast ter plekke voor een eerste kijk op de nieuwe situatie. Voorzichtigheid lijkt hoe dan ook aan te raden.

(dede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier