Menen zet grensovergang af met betonnen blokken

Redactie KW

Grensstad Menen heeft op vraag van Politiezone Grensleie beslist om een van hun grensovergangen af te sluiten met blokken.

Dat bevestigen burgemeester Martine Fournier (CD&V) en commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse. Het gaat om een tijdelijke maatregel in het kader van de terreurdreiging.

De stad Menen heeft de Grensstraat in de wijk Barakken afgesloten met blokken. “Zo kan de politie gerichtere controles uitvoeren en worden mogelijke sluipwegen afgesloten. Dit stelt de politie eveneens in staat om met behulp van de aanwezige camera’s een beter overzicht te behouden op het grensoverschrijdende verkeer”, klinkt het op website. “Het geeft weinig zin om de voordeur te bewaken terwijl de achterdeur wagenwijd open staat”, aldus Vannieuwenhuyse. “Het gaat om een tijdelijke maatregel.” Op die manier houdt Grensleie beter controle op de grenzen en kunnen er manschappen worden uitgespaard in deze drukke tijden.

Weinig zin om de voordeur te bewaken terwijl de achterdeur wagenwijd open staat

In november vorig jaar sloot ook de burgemeester van het Henegouwse Erquelinnes eens een grensovergang af met een container en in Alveringem werd aan Franse zijde van de grens hetzelfde gedaan. Volgens Menen wordt de grens helemaal niet afgesloten mits een parallelle straat, die uitmondt op het Jacques Delorsplein of Frans-Belgisch gebied, wel open blijft. Op dat punt kan Grensleie zijn inspanningen dan concentreren.

Andere zones hebben die vraag nog niet gesteld. In politiezone Westkust is dat bijvoorbeeld nog niet aan de orde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier