Menen terminus van spoorlijn 69 : studententrein zal zondag normaliter wél rijden

© JRE
Jos Remaut

Er wordt momenteel keihard gewerkt om het baanvak van de spoorlijn 69 te herstellen na de grondverzakking in Zillebeke. De verwachting is dat de treindienst zondag omstreeks 16 uur zou kunnen hernemen.

De treindienst op het baanvak tussen Menen en Poperinge is volledig onderbroken, nadat er dinsdag tussen Komen en Ieper een verzakking van de spoorbedding is vastgesteld als gevolg van de wateroverlast.

De klokvaste treinverbinding Antwerpen-Gent-Kortrijk-Poperinge is beperkt tot Menen. Daar is het overstappen op de pendelbus die telkens op .28 vertrekt richting Poperinge. Hij bedient de stations van Wervik (.38), Komen (.48), Ieper (.12) en Poperinge (.28).

Wie vanuit Poperinge richting binnenland wil, kan aan het station de vervangbus richting Menen op om. 20. Die bedient de stations van Ieper (.36), Komen (.00), Wervik (.10) en Menen (.20). Daar is de aansluiting verzekerd met de trein die op .38 vertrekt richting Antwerpen Centraal.

Alle piekuurtreinen op de lijn 69 zijn afgeschaft. Wie naar Brussel wil, moet overstappen in Kortrijk of Gent.

Goed nieuws voor de studenten : als alles goed gaat, dan kan de treindienst zondag omstreeks 16 uur hernomen worden. De klassieke studententrein van de zondagavond zal normaliter ook uitrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier