Meerderheid omwonenden autoweg A10 stemt tegen geluidsmuren

Bij een verlaning krijgt het laatste deel van de autoweg het karakter van een groene laan. (Foto BVO)
Redactie KW

De vijftig bewoners wiens huis onmiddellijk aan de autoweg A10 paalt, hebben zich in een enquête van het stadsbestuur grotendeels uitgesproken tegen de komst van geluidsmuren.

Een grote meerderheid van 36 wijkbewoners van de wijk Konterdam stemde tegen de komst van de geluidsmuren. Elf adressen waren voor deze ingreep te vinden. Drie aangelanden gaven geen antwoord.

Geluidsmuren zijn een mogelijkheid om de geluidshinder veroorzaakt door de autoweg in te perken. In samenspraak met het Vlaams Gewest onderzoekt Stad Oostende andere oplossingen tegen de geluidshinder. Oostende heeft een subsidie van 60.000 euro van het Vlaamse Gewest ontvangen om de verlaning te onderzoeken. Deze studie is momenteel bezig. Verlaning wijzigt het karakter van de weg waardoor onder meer de snelheid wordt gereduceerd. Daarnaast is er ruimte voor groen en kan er worden gefietst. “De betrokken bewoners zullen het resultaat te horen krijgen en blijven betrokken bij nieuwe plannen”, meent burgemeester Jean Vandecasteele. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier