Meer dan 1 op 5 chauffeurs blaast positief in politiezone Damme/Knokke-Heist

07/09/16 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:47

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam tijdens de zomerbobcampagne 523 ademtests af. In totaal bliezen 390 bestuurders safe, 18 alarm en 115 positief. De politie trok ook 63 rijbewijzen in.

Meer dan 1 op 5 chauffeurs blaast positief in politiezone Damme/Knokke-Heist

"Het is triest dat meer dan 1 op 5 ervoor kiest om zonder bob te rijden," zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "De cijfers liggen hoog, maar ook de pakkans is groot. Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we steeds meer dronken bestuurders uit het verkeer."

De lokale politie koos voor een efficiënte aanpak van de zomerbobcampagne. De nadruk werd gelegd op kleine, gerichte acties (zowel overdag als 's nachts) en de patrouilles hadden extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten werden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

"De grootschalige verkeerscontroles zijn geen meerwaarde voor onze politiezone," zegt Isolde Van Eenooghe. "De controles vragen een grote inzet van personeel en middelen, wat tijdens de drukke zomermaanden moeilijk combineerbaar is met het reguliere politiewerk. Bovendien circuleert de locatie van de controles snel op sociale media. Het verrassingseffect is weg en het verkeersaanbod vermindert sterk ter hoogte van de controleplaats."

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!